SOŠ a SOU Hustopeče

Exkurze do firmy Thermal Trend

Exkurze do firmy Thermal Trend

  1. .2. 2023 se skupina žáků I3 (Instalatér 3. ročník) účastnila exkurze do výrobního závodu firmy Thermal Trend spol. s r.o. ve Starovičkách.

Firma Thermal Trend je český výrobce trubkových otopných těles, tzv. topných žebříků, a zaměstnává až 80 pracovníků. Na trhu působí již od r. 1991 a díky inovativnímu přístupu majitele, ale také  zaměstnanců, kteří mají dlouhodobé zkušenosti ve výrobě a společně se starají o inovace a zlepšování každodenních procesů, se jí nedotkly ani některé krizové roky a stále prosperuje. Výrobky jsou vyváženy do 22 převážně evropských zemí.

V rámci exkurze jsme prošli celý výrobní proces, který zahrnuje kovodělnou výrobu na automatických strojích, případně poloautomatech, ruční nanášení měděné pasty a její následné tavení v peci s unikátní technologií (patent pana majitele), kontrolu těsnosti a kvality, odmašťování, elektrochemické nanášení barvy, nástřik a výpal, finální kontrolu, kompletaci a balení a skladování.

Exkurze byla velmi přínosná  a žákům se líbila. Ta příští je naplánovaná na duben s instalatéry 2. ročníku, malíři a strojními mechaniky.

(Z. Voňková)