SOŠ a SOU Hustopeče

Alcadrain pro instaletéry

Školení Alcadrain pro instalatéry
Dne 16.2.2023 u nás na škole probíhalo školení žáků 2. a 3. ročníků oboru instalatér. Navštívil nás pan Fischer s firmy Alcadrain a představil nám tuto prestižní, ikonickou, a především jednu z nejznámějších značek v oblasti instalatérství. Ukázal nám všechny výrobky, které tato firma vyrábí. Jedná se o předstěnové instalační systémy včetně široké škály ovládacích tlačítek, napouštěcích i vypouštěcích ventilů a příslušenství k nim. WC sedátka, sifony, výpusti, žlaby, ale i novinky jako řešení invalidních prvků nebo třeba Alcasystem pro výstavbu a rekonstrukci koupelnových prostor a toalet suchou výstavbou. K novinkám patří i to, že firma Alcarain patří pod společnost ALCA Holding, takže v sortimentu přibylo i potrubí FV Plast.
Zástupce této firmy měl pro nás připravené přednášky s promítáním, ukázkami, fotkami a vzorky výrobků, na kterých ukazoval, jakým způsobem s nimi pracovat (montáž, servis, čistění, výměna, opravy…).
Žáky nejvíce zaujaly fotky a komentáře nejčastějších chyb při montáži těchto výrobků. Po úspěšném školení žáci obdrží certifikát firmy Alcadrain pro odbornou montáž jejich výrobků s platností 5 let. S tímto certifikátem budou mít výrobky daleko delší záruky.

(P. Dufek)