SOŠ a SOU Hustopeče

Mistři všedních dnů

Naši žáci se v březnu zúčastnili Soutěže odborných dovedností učňů MISTŘI VŠEDNÍCH DNŮ oboru vzdělávání Zedník u příležitosti konání Stavebního veletrhu Brno. Naši školu zastupovali žáci třetího ročníku Jakub Franc a Samuel Nevěděl.
Příprava na soutěž byla náročná, protože generální sponzor soutěže nám dodal jen část materiálu na seznámení se se systémem Heluz Family. Museli jsme čerpat informace z dostupných zdrojů z internetu a prováděcích příruček. Soutěžním úkolem bylo vyzdít fragment domu a naomítat jednu stěnu omítkovým systémem Profi MK. Jednalo se o jednovrstvou omítku s povrchovou úpravou zatočení hladítkem. Součástí konstrukce bylo vyzdění okenního a dveřního otvoru. Zde se dbá na vložení izolace ze styroduru do drážek v cihlách směrem k budoucím oknům a dveřím. Nade dveře se osazoval nosný žaluziový překlad. Poslední vrstva zdiva byla vyzděna věncovkami a následně i položena stropní konstrukce složená z nosníků a vložek Miako.
Závěrečnou částí soutěžního úkolu bylo provedení jednovrstvé omítky na zeď s otvorem pro okno.
Zástupci firem Heluz a Profi prováděli průběžné hodnocení. Přihlíželi k přesnosti práce i správnému pracovnímu postupu.
Slavnostní vyhlášení proběhlo v pátek v areálu školy v Bosonohách. Podle slov zástupce Hospodářské komory zvítězili všichni, protože měli odvahu jít ukázat své dovednosti
My jsme získali 4. místo. Jakubovi i Samuelovi gratulujeme k úspěchu!