SOŠ a SOU Hustopeče

EMERSON

Na konci dubna se třída ISM1 zúčastnila exkurze do mikulovské firmy EMERSON. Výrobní program zahrnuje produkci pístových kompresorů, klimatizací a tepelných čerpadel. Výrobky jsou zaměřeny na velkokapacitní prostory (nákupní centra, zimní stadiony, atd.). Součástí jejich výrobního programu je maximální ochrana životního prostředí a to souvisí s používáním technologií jak k ochraně životního prostředí ve výrobě, tak i u koncového zákazníka.
Uplatnění v této firmě mají u nás vyučované obory Elektrikář silnoproud, Instalatér a Strojní mechanik. Firma kromě zdravého pracovního prostředí nabízí další benefity pro své zaměstnance, které zaměstnanci oceňují, a z tohoto důvodu ve firmě je minimální fluktuace na všech pozicích.
Na závěr exkurze žáci se zúčastnili kvízu a 5 z nich bylo odměněno drobnými výhrami. Každý žák si ale také odnesl drobné upomínkové předměty. Žáci měli v průběhu dotazy k výrobě daných produktů a za závěr zhodnotili, že by rádi v budoucnosti v takové firmě pracovali. Někteří to vyjádřili slovy: „10 bodů z deseti,“ což mluví samo za sebe.

(V. Horáková)